Med bara två år på nacken men med ett brett utbud till besökarna så har Åre höstmarknad lyckats etablera sig som en stark kandidat till ett ”Måste-upplevas-innan-vintern-evenemang”.

Åre Höstmarknad 2006

Helgen blev en succé
Enligt projektledaren och ”spindeln i nätet” Peter Cronheden sammanfattas hela helgen med ordet ”Succe”. Det var mellan 12 000 och 14 000 besökare i Åre denna helg och det är helt fantastiskt.

Pampigt firande vid gamla kyrkan
Redan på fredagen så påbörjade kyrkan sitt firande av 800-åringen Åre Kyrka, ett välbesök arrangemang med många besökare som häpnades och imponerades av ett pompigt ljud och magnifikt ljusspel. Här spelades man också Jämtlandssången och kyrkan belystes av färgerna från den jämtländska fanan.

Smakfullt utbud
Hela Åre lever upp denna helg och längs Årevägen och vid Åre G:a Kyrka kunde man i år besöka över 80 utställare som visade, bjöd på och sålde sina produkter. I det stora tältet på Kyrklägdan hade man samlat några av våra lokala matproducenter. Här bjöds det på välsmakande korvar & ostar, man fick prova på olika brödsorter & marmelader, det smuttades på glögg & jämtländska russin samt lockades med egna kryddblandningar och téer.

Souvas-kebab
På Kyrklägdan kunde man i år träffa ”Fjällbetes” får och här imponerades man av deras duktiga herdar och vallhundar. Här hittade man också ”Arena Sápmi” en samisk by i naturlig fjällmiljö. I deras kåtor såldes samisk slöjd, vackra och värmande renskinn och här kunde man även få sig en bit mat i form av en äkta ”Souvas-kebab”.

Om det fanns någon denna helg som inte lockades att köpa nå´t så måste de ha haft en dålig dag. Själv hade jag med mig en påse fylld med både ost, bröd, marmelad och te hem - Värt varenda krona.

Missa inte nästa år
För er som denna helg hade möjlighet att närvara och ta del av allt som bjöds så säger vi bara ”Grattis”, och till er alla andra… Missa inte Åre Höstmarknad nästa år!

En smakfull upplevelse- Väl värd att vårda.


På plats där det hände:
Tommy Johnsson- Food of Jamtland

Food of Jamtland - Intresseanmälan
Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Matakademien
Årets krogrätt


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg