Småkakstävlingen

Småkakstävlingen var den 2 augusti och blev en mycket trevlig tillställning. 16 tävlingsbidrag kom in och juryn testade och förde nogrant protokoll över kakornas smak, konsistens, utseende, doft, hur kreativ bagaren var och hur stor andel av ingredienserna som var hållbara (ekologiska och / eller lokala).

Segraren blev lustig nog samma kvinna som förra året, Gunilla Northman, som i år bakade ljuvligt goda "vinbärsgrottor". Mona Lindgren, som till vardags är matmor i köket i Mörsils skola, vann andra priset med sina "Nöt och mandelkakor" som naturligtvis var försvinnande goda och krispiga. Och så tredje priset som gick till Ingeborg Widegren som hade bakat norska Törre vaffler, som bara smälte i munnen!

I år lät vi även gästerna rösta fram gästernas favorit och det blev samma kaka som också fick ett hedersomnämnande av juryn: Marianne Berg-Palmcrantz från sjukhusköket i Östersund hade bakat chili-chokladsnittar som av alla upplevdes som en fantastiskt god ny kaka, nästan med smak som en pralin och ändå knaprig och mör som en riktig chokladsnitt ska vara! Skulle denna kaka haft fler ekologiska ingredienser, skulle den nog ha vunnit hela tävlingen!!

Vi ser redan fram emot nästa års tävling och funderar på att då ha lite fler klasser. T ex en ungdomsklass. I år hade flera duktiga ungdomar deltagit och det vore roligt att uppmuntra dem lite extra nästa år.Årets krogrätt


Food of Jamtland - Intresseanmälan
Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Matakademien


Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm