Vill du bli Gastronaut?

Jämtland-Härjedalen Turism rattar sedan något år ett projekt (Gastur) som handlar om att utveckla matturismen i vårt län. Matakademien stöttar förstås projektet. Självklart skall man bygga på våra lokala råvaror och vår många duktiga manthantverkare. En idé är att bygga paket med besök hos olika matproducenter.
För detta ändamål behöver man testpatruller (gastronauter) som kan var med om de olika besök och utvärdera upplevelsen. Det kan t.ex. handla om en tur till Raftsjöhöjden med ost och vinprovning under ca 2 timmar. Är du intresserad av att medverka som gastronaut så kan du anmäla dig till projektledaren Manne Mosten på e-post:
mannemosten@hotmail.com så får du mer info.
Det är låter väl som ett spännade och roligt uppdrag ?

Vill också berätta att besöket hos Oviken Ost blev sällsynt lyckat enligt många. Det började med bubbel och fantastiska ostkex redan på bussen och sedan ett studiebesök med guidning på den mycket imponerande anläggningen för ostframställning i Oviken. Därefter en verklig ostfrossa med massor av goda ostar på ko-,får- eller getmjölk. Ibland ostar på två olika mjölsorter. Trivseldryck till osten förhöjde stämningen ytterligare.
Det blev en härlig afton !

Vill även medddela att vi på grund av diverse trubbel kommer att skjuta på finalen av Årets Krogrätt till nästa år. Vinnaren av årets semifinal i Östersund (Johan Axelsson) kommer automatiskt att gå till nästa års final.

I november planerar vi en av våra matlagningsträffar för medlemmarna. Återkommer med inbjudan och mer info.

Det var allt för nu

Hälsningar
Claes

Food of Jamtland - Intresseanmälan

Årets krogrätt


Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Matakademien


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg