Veras Krog i Funäsdalen fick utmärkelsen " Matakademin rekommenderar "

Veras Krog i Funäsdalen fick i helgen ta emot utmärkelsen Matakademin Rekommenderar. Detta är en utnämning som Matakademien i Jämtland och Härjedalen instiftat och som innebär att Veras Krog haft besök av en matpatrull som provätit och provdruckit från krogens meny.

Landshövding Maggi Mikaelsson, tillika styrelseordförande i Matakademien, överlämnade priset i form av ett diplom och en skylt att fästa vid entrén till krogens företrädare Karl-Arne Wagenius. - Allt från mottagande av gästerna, bemötande, tillagning av maträtterna och servicen runt måltiden är så bra att det är ett nöje att få överlämna detta synbarliga bevis på hur en bra krog skall fungera, förklarade landshövdingen.

Veras Krog, mitt i Funäsdalen, ägs och drivs av Mats Nordin sedan 15 år med fyra årsanställda. Krogen har en tydlig prägel av stekhus med påtagliga italienska inslag på menyn

25 medlemmar från Matakademien, Chaine de Rotisseurs och företagare från Härjedalen träffades på Hotell Tänndalen för att dels avnjuta en utsökt måltid och dels få information om det projekt som Härjedalens kommun bedrivit beträffande samordning av den småskaliga livsmedelskedjan. - Det är nödvändigt att få logistiken i glesbygden att fungera samt att få ekonomisk lönsamhet hela vägen från djurhållning till de slutliga konsumenterna, förklarade projektledaren Per-Åke Näsvall och Stefan Ericsson från näringslivskontoret i Sveg. Företag och entrepernörer har nu fått en utomordentlig plattform i och med denna förstudie att arbeta vidare utifrån för att göra Härjedalens utmärkta livsmedel kända i vida kretsar.

Sammankomsten avslutades med en rundresa till olika företag med livsmedelsanknytning i västra Härjedalen under ledning av Ulla Wallstam från Tänndalen och styrelseledamot i Matakademien.

Tomas Renhorn

Food of Jamtland - Intresseanmälan

Årets krogrätt


Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Matakademien


Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm