Norrbotten och Lappland

Gastronomisk resa i Nordkalotten.

Torsten Blomquist, Werner Vögeli. Timbro, tredje tryckningen 1988, ca 220 s, färg, stort format.

Kommentar: En stor presentbok med kulturhistoriska reportage och exklusiva recept som inledde den senaste vågen av norrländsk kokboksproduktion.

Ur den lappländska naturens skafferi, en matbok med Arvidsjaur som utgångspunkt.

Anita Rehnberg, Cewe-förlaget, Bjästa 1993, 140 s, färg.

Kommentar: En ovanligt elegant formgiven presentation av lappländska och norrbottniska recept med menyförslag och praktiska tips.

Tornedalen, Tornionlaakso à la carte.

Manne Stenros. Studio Avec Audiovisual, Jyväskylä 2000, ca 100 s, färg

Kommentar: En finländsk produktion på svenska, finska och engelska med inriktning på recept från restauranger och livsmedelsproducenter på Tornedalens båda sidor. Något svårläst grafik i en bok från en flitig kokboksproducent i Lahtis.

Food of Jamtland - Intresseanmälan

Årets krogrätt



Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Matakademien


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg