Vinnande recept 2012

Matakademien arbetar för att på olika sätt främja och informera om vår lokala måltid i Jämtland/Härjedalen. I synnerhet genom att sprida kunskap om vårt lokalt producerade och förädlade mat.

Recepttävlingen Årets Jämtlandsmeny är öppen för alla och arrangeras av Matakademien i Jämtland/Härjedalen i samarbete med ÖstersundsPosten. Tävlingsbidragen skall innehålla recept som är tillagade på lokala råvaror som utvecklar vår traditionella mat med nya impulser och idéer. Recepten kan innehålla en hel måltid eller enskilt för förrätt, huvudrätt, dessert, bröd eller dryck.


FÖRRÄTTER

2012-04-25
Älgcarpaccio med inlagda rotsaker, sherrymarinerad ost & friterad svamp
Läs hela receptet »

2012-04-25
Smördegsinbakad fjällröding med creme fraiche och löjrom
Läs hela receptet »

2012-04-25
Bakad röding m. havtornspicklad gurka & havreflarn
Läs hela receptet »

VARMRÄTTER

2012-04-25
Vitcaprin- och lingonfyllda hjortrullader. Crispitt potatistorn med ostronskivling och Karl-Johan
Läs hela receptet »

2012-04-25
Kantarellbiffar med smörglaserade mandelpotatisar
Läs hela receptet »

2012-04-25
Högrev med mandelpotatispuré, rödvinssky, lök, broccoli & kantareller
Läs hela receptet »

EFTERRÄTTER

2012-04-25
Cremé Brûle toppad med hjortron
Läs hela receptet »

2012-04-25
Lantpudding från Sjöbergsgården i Klövsjö med hjortron och sockersticks
Läs hela receptet »

2012-04-25
Hjortronfylld munk med vaniljsås
Läs hela receptet »



Food of Jamtland - Intresseanmälan
Matakademien


Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Årets krogrätt


Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm