Bakad röding med havtorns picklad gurka & havre flarn
Röding:4 röding fileer, pinnade
2 citroner
1 knippe dill
salt, socker och svartpeppar
Rimma fisken i salt och socker. Lägg ihop fisken två och två och fördela över citronskal, dill och lite svartpeppar. Fixera i plastfilm och baka i ugnen på 50°C till en innetemperatur på 35°C. Låt svalna. Skär upp i 10 portionsbitar innan servering. Serveras inlindad i havtorns picklad gurka runt rödingen.
Havtorns Picklad gurka
2 stora gurkor
1 dl ättika
2 dl socker
2 dl vatten
havtorn
Vispa ihop ättika, socker och vatten tills det löst sig. Tillsatt havtorn. Hyvla gurkan i fina strimlor. Sylta i lagen ca 1 timme. Ta upp och torka av innan serveringen.
Havreflarn
2 dl havregryn
3 dl vatten
Salt & svart peppar
Lite Cayenne peppar
Koka en vanlig havregrynsgröt. Smaka av med kryddor. Sprid ut ett tunt lager på silpatmatta och torka i ugn på 180 ca 10 min.