Smördegsinbakad fjällröding med creme fraiche och löjrom

6 pers. Ugn 180 grader ca 10-15 min

Du behöver:
1 varmrökt fjällröding ca 4-5 hg
3 dl creme fraiche
1 knippe dill
1 stor rödlök
1 frp rektangulär smördeg
150g Kalix löjrom
Ev. 1 ägg till pensling

Gör såhär
All fyllning skall läggas i mitten längs med smördegsplattan, några centimeter sparas på vardera sida för att sedan ”flätas” över fyllningen. Ta ur allt kött ur rödingen, hacka ner det i små bitar. Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper, bred över 1 dl creme fraiche och täck med rödingen. Finhacka rödlöken och strö ut 2/3 över fisken, spara resten till serveringen. Hacka dillen, strö ut över löken. Spara några kvistar till servering. Skär sedan 2 cm breda flikar av smördegen på vardera sida av fyllningen och fläta fint över fyllningen. Pensla smördegen med uppvispat ägg och grädda i ugnen tills degen fått vacker gyllenbrun färg. Skär upp lagom stora bitar, servera med en klick creme fraiche, hackad rödlök, en kvist dill och en rågad matsked av Kalix löjrom.


Food of Jamtland - Intresseanmälan
Årets krogrätt



Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Matakademien


Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm