Kantarellbiffar med smörglaserade mandelpotatisar

4 hg nötfärs (gärna limosine)
1 hg fläskfärs
1,5 dl trattkantareller
0,5 dl kantareller
1,5 pkt bacon
1 ägg
½ liten lök
Smör
Salt (hur mkt är beroende på hur salt baconet är)
Vitpeppar

½ kg mandelpotatis
25 g smör
½ dl rapsolja
Flingsalt

Sås
1 dl Chevre Skärvångens Bymejeri
2-3 msk Sav (Björksav)
1 dl grädde


Stek ett paket finhackat bacon tillsammans med finhackade kantareller och lite vitpeppar. Blanda färsen med ägg, lök, vitpeppar och salt. Tillsätt bacon och kantarellfräset i färsen. Forma till biffar och stek i stekpanna. Stek sedan ½ pkt finhackat bacon tillsammans med några små hela trattkantareller och kantareller och lägg dekorativt på biffarna

Skala små mandelpotatisar och lägg i en ungnsfast form med smör och rapsolja, strö på lite flingsalt. I ugn 200 grader ca 40 min

Sås: Skär osten i småbitar. Smält osten tillsammans med grädden i en kastrull, mosa osten med gaffel så går det lättare att den löses upp i grädden. Tillsätt Sav


Food of Jamtland - Intresseanmälan
Årets krogrätt


Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Matakademien


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg