Östvallen

Östvallen

Familjen Sundeberg hälsar er välkomna till ett besök på vår fäbodvall, Östvallen, vid Västsätern. Upplev själva denna fantastiska miljö för djur och människor i samspel med natur och kultur. Ni får ett minne för livet.

Här förädlas osten på den mjölk som korna producerar av den föda som finns i skogen runt Östvallen. Ett paradis att samla kraft för kropp och själ, något som gäller både folk och fä.

I kokhuset som syns på den mellersta bilden ovan fyller Ingegerd ostformen med kesmus (ostmassa) som formas till vackra runda, gula ostar som sedan saltas och torkas inför lagringen i den gamla jordkällaren. Här blandas gamla, väl beprövade tillverkningsmetoder med moderna inslag såsom en noggrann egen kontroll för att säkerställa högsta kvalitet på slutprodukten. Efter att ostmassan är borttagen kokas vasslen till messmör – en procedur som tar hela dagen i anspråk. Messmöret har fantastiska hälsoegenskaper – inga tillsatser, fettfri och järnrik vilket gör messmöret till en mycket god naturprodukt.

Varje fredag i juli och i början av augusti finns våra produkter att köpa på marknaden i Hede hembygdsgård.

Sortiment

Osten lagras sedan i minst 60 dagar i jordkällare där den lever sitt eget liv. Smaken tilltar med tiden och lagom till jul är det dags att smaka på denna unika naturprodukt som kan vara guld värd.

Adress

Ingegerd & Karl-Olof Sundeberg
Sundebergs Lantbruk
Östra Åsvägen 3304
840 93 Hede.

Tel 0684-109 69
E-mail:
karlolof.sundeberg@telia.com

Profil / Övrigt

Ostproducent


Hitta med eniro.seFood of Jamtland - Intresseanmälan
MatakademienBoka din webbannons på foodofjamtland.se

Årets krogrätt

Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm