Matrike Norrland – Norrländska mattraditioner och måltidsseder med nya och gamla recept.
Kurt Genrup, Ulla Tham, redaktör Tage Levin. Daus Förlag, Bjästa 2002, färg ca 170 s, 2 uppl, 5 000 ex, slutsåld.
Kommentar: Norrlands första kulinariska kulturhistoria i samverkan mellan Norrlands Gastronomiska Akademi och Norrlandsförbundet samt de fem norrlandslänens länsmuseer. Aktuella norrländska recept. Med fyllig historisk källförteckning från ca mitten av 1800-talet med ca 120 referenser, bl a till Nils-Arvid Bringéus, Phebe Fjellström, Kurt Genrup, Landshövdingeberättelserna 1828-1905, Norrländsk Uppslagsbok, m fl.
Norrlands goda sidor.
Nils och Eric Forsgren. Forsgren Produktion AB, Uddevalla 1987, färg ca 90 s. Recept från mindre restauranger i alla landskap med kulturhistoriska avsnitt och norrlandsinformation.
Winlunds första kokbok – med en speciell hyllning till norrländsk gastronomi.
Lennart Winlund. Xerxes Förlag, Växjö 1987, ca 130 s, svv med marginalanteckningar, 3 upplagor 16 000 ex på svenska, engelska, tyska, polska, ryska och ungerska.
Kommentar: Lennart Winlund har med stor entusiasm producerat en lång rad kokböcker i samma format. De övriga fem i serien behandlar grillning, soppor, brännvinskryddning, europeisk gastronomi samt svensk husmanskost. Totalt 45 000 ex (1991).
Fest på spår – Menyer ur järnvägens historia. Ingrid Nilsson m fl.
Färgspelet Förlag, Värnamo 1999, färg ca 230 s, stort format.
Kommentar: En järnvägens kulinariska kulturhistoria med menyer från järnvägsinvigningar och gamla och nya recept.
Fest på gång – Menyer längs fjällturismens anrika vandringsvägar. Ingrid Nilsson m fl.
Färgspelet Förlag, Västerås 2000, ca 240 s, färg, stort format.
Kommentar: En fjällvärldens och fjällturismens kulturhistoria med kulinariska utblickar och recept. Utmärkt historiskt fotomaterial.