Gastronomisk resa i Nordkalotten.
Torsten Blomquist, Werner Vögeli. Timbro, tredje tryckningen 1988, ca 220 s, färg, stort format.
Kommentar:
En stor presentbok med kulturhistoriska reportage och exklusiva recept som inledde den senaste vågen av norrländsk kokboksproduktion.
Ur den lappländska naturens skafferi, en matbok med Arvidsjaur som utgångspunkt.
Anita Rehnberg, Cewe-förlaget, Bjästa 1993, 140 s, färg.
Kommentar:
En ovanligt elegant formgiven presentation av lappländska och norrbottniska recept med menyförslag och praktiska tips.
Tornedalen, Tornionlaakso à la carte.
Manne Stenros. Studio Avec Audiovisual, Jyväskylä 2000, ca 100 s, färg
Kommentar:
En finländsk produktion på svenska, finska och engelska med inriktning på recept från restauranger och livsmedelsproducenter på Tornedalens båda sidor. Något svårläst grafik i en bok från en flitig kokboksproducent i Lahtis.