Fjällkrögarnas bästa recept.
Ulla Tham. Tidens Förlag, Matakademien i Jämtland och Härjedalen, Zrinski, Jugoslavien, 1989, ca 130 s, färg.Kommentar: Den första moderna jämt-härjedalska kokboken med presentation av menyer från ett 40-tal restauranger med bilder på personal, anläggningar och landskap. Såldes i 2 upplagor i sju tryckningar i totalt 30 000 ex, numera utgången.
Det goda livet i Jämtland och Härjedalen.
Tage Levin, Ulla Tham. Jengel Förlag, Värnamo 2003, ca 300 s, färg, 6 000 ex, ny upplaga på väg.Kommentar: En kärleksförklaring till Jämtlands län och livsstilsbok med ett 50-tal medförfattare som beskriver sina bästa intressen och ett 50-tal restauranger med sina favoritrecept. Framstående formgivning av Lena Andersson som gav första pris som bästa regionala kokbok i Sverige hösten 2004. Gick till final i Gourmand World Cookbook Fair Awards världsomspännande tävling bland 17 böcker i klassen regionala kokböcker i februari 2005.