Jämtland och Härjedalen

Fjällkrögarnas bästa recept.

Ulla Tham. Tidens Förlag, Matakademien i Jämtland och Härjedalen, Zrinski, Jugoslavien, 1989, ca 130 s, färg.

Kommentar: Den första moderna jämt-härjedalska kokboken med presentation av menyer från ett 40-tal restauranger med bilder på personal, anläggningar och landskap. Såldes i 2 upplagor i sju tryckningar i totalt 30 000 ex, numera utgången.

Matpraktikan Jämtland Härjedalen.

Ulla Tham. Tidens Förlag, Matakademien i Jämtland och Härjedalen, Borgå 1993, 160 s, färg, 6 000 ex slutsåld.

Kommentar: Jämtlands och Härjedalens första kulinariska kulturhistoria presenterad av flera författare, med många äldre och yngre recept.

Saerimners kokbok.

Anita Rehnberg. Glesbygdsverket och Länsstyrelsen i Jämtlands län. Örnsköldsvik, årtal saknas ca 2 000, ca 170 s, färg

Kommentar: En ambitiös presentation av recept från den nya regionala vågen. Vacker formgivning med tyvärr något överarbetad och svårläst grafik.

Elvakaffe.

Lena Hedman och Irja Åsling. Tindra Förlag, Undersåker, Östersund 2002, ca 85 s, färg.

Kommentar: Kaffemania för jämtska och andra kaffeälskare med när, var, hur och varför kaffe alltid smakar så bra. Med recept på vanliga och ovanliga tillbehör.

Det goda livet i Jämtland och Härjedalen.

Tage Levin, Ulla Tham. Jengel Förlag, Värnamo 2003, ca 300 s, färg, 6 000 ex, ny upplaga på väg.

Kommentar: En kärleksförklaring till Jämtlands län och livsstilsbok med ett 50-tal medförfattare som beskriver sina bästa intressen och ett 50-tal restauranger med sina favoritrecept. Framstående formgivning av Lena Andersson som gav första pris som bästa regionala kokbok i Sverige hösten 2004. Gick till final i Gourmand World Cookbook Fair Awards världsomspännande tävling bland 17 böcker i klassen regionala kokböcker i februari 2005.

Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Årets krogrätt


Food of Jamtland - Intresseanmälan

Matakademien


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg