ÅRETS KROGRÄTT 2006

Michael Kuhne - Årets vinnare av Årets krogrätt 2006

Finalen i Årets Krogrätt i Jämtland och Härjedalen avgjordes i slutet av september, för sjätte året i följd, på Restaurang Arctura i Östersund. Krogarna tävlar med sina kockar. Årets tema var ”lätta rätter” tillagade på lokalt producerade råvaror. Av sexton anmälda lag hade tre krogar/kockar slutligen nått finalen efter en spännande semifinal i slutet av maj. Tävlingen arrangeras av Matkademien i Jämtland-Härjedalen i samarbete med LRF:s projekt Mer Värd Mat.

I finalen segrade Michael Kühne, Restaurang Vålkojan i Vemhån i Härjedalen med rätten ”Smörrebröd med rökt Härjedalssik”. Juryns motivering: ” En trevlig rätt som gör en glad med höga smaker, bra balans och fina kombinationer där de lokala råvarorna framträdde tydligt. En härlig rätt! ”
Michael är en väl meriterad kock med en internationell karriär i bagaget. Under tretton år var han kökschef på välkända Sandhamns Wärdshus. Nu är han återbördad till barndomens trakter och driver Vålkojan sedan ett par år. 2005 utnämndes restaurangen till Härjedalens bästa krog av Whites. Michael är dessutom invald i Euro-Toques - en internationell kock- sammanslutning med 3.000 medlemmar över hela världen.

För mer information kontakta Claes Ohlsén, Matakademien. Tel. 070-3400340

Segraren Michael Kûhne med finalisterna Guttorm Lilleby, Wångens Wärdshus
Sophias Chongui-Eriksson, Sophias Kök.

Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Matakademien


Food of Jamtland - Intresseanmälan

Årets krogrätt


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg