Vinnande recept 2012
Matakademien arbetar för att på olika sätt främja och informera om vår lokala måltid i Jämtland/Härjedalen. I synnerhet genom att sprida kunskap om vårt lokalt producerade och förädlade mat.
Recepttävlingen Årets Jämtlandsmeny är öppen för alla och arrangeras av Matakademien i Jämtland/Härjedalen i samarbete med ÖstersundsPosten. Tävlingsbidragen skall innehålla recept som är tillagade på lokala råvaror som utvecklar vår traditionella mat med nya impulser och idéer. Recepten kan innehålla en hel måltid eller enskilt för förrätt, huvudrätt, dessert, bröd eller dryck.
FÖRRÄTTER
2012-04-25Vitcaprin- och lingonfyllda hjortrullader. Crispitt potatistorn med ostronskivling och Karl-JohanLäs hela receptet »2012-04-25Kantarellbiffar med smörglaserade mandelpotatisarLäs hela receptet »2012-04-25Högrev med mandelpotatispuré, rödvinssky, lök, broccoli & kantarellerLäs hela receptet »