Bakad röding med havtorns picklad gurka & havre flarn

Röding:
4 röding fileer, pinnade
2 citroner
1 knippe dill
salt, socker och svartpeppar

Rimma fisken i salt och socker. Lägg ihop fisken två och två och fördela över citronskal, dill och lite svartpeppar. Fixera i plastfilm och baka i ugnen på 50°C till en innetemperatur på 35°C. Låt svalna. Skär upp i 10 portionsbitar innan servering. Serveras inlindad i havtorns picklad gurka runt rödingen.

Havtorns Picklad gurka
2 stora gurkor
1 dl ättika
2 dl socker
2 dl vatten
havtorn

Vispa ihop ättika, socker och vatten tills det löst sig. Tillsatt havtorn. Hyvla gurkan i fina strimlor. Sylta i lagen ca 1 timme. Ta upp och torka av innan serveringen.

Havreflarn
2 dl havregryn
3 dl vatten
Salt & svart peppar
Lite Cayenne peppar

Koka en vanlig havregrynsgröt. Smaka av med kryddor. Sprid ut ett tunt lager på silpatmatta och torka i ugn på 180 ca 10 min.

Food of Jamtland - Intresseanmälan

Matakademien



Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Årets krogrätt


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg