Cremé Brûle toppad med hjortron

Innehåll:
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3/4 dl strösocker
4 stora äggulor (jag brukar ta 5 om det är mellanstora ägg)
Råsocker att bränna av, ca 2 msk
Hjortronsylt ca 4 msk (1 msk per brûle)

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.

Blanda vaniljstångskärnorna med grädde, mjölk och socker i en kastrull. Jag brukar slänga i vaniljstången med och tar upp den då det kokat klart.
Koka upp, lyft av plattan och låt dra en stund.

Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll gräddmjölken över under kraftig vispning.
Fördela smeten i 4 portionsformar, ca 1 ½ dl vardera.
Grädda formarna i vattenbad i nedre delen av ugnen ca. 60 min.
Smeten är lite lös i mitten men stelnar när det kallnat.
Låt formarna stå i kylen i minst 3 timmar eller över natten.
Vid servering bränn av bruléen med råsocker så du får ett knäckigt täcke.
Lägg på 1 msk hjortronsylt på den ena delen av cremé brûlen på den hårda ytan.


Food of Jamtland - Intresseanmälan
Matakademien



Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Årets krogrätt


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg