Åre Bageri

Åre Bageri

Åre Bageri & Breadgarden

Tänk dig en trädgård av bröd, frukter och vackra blommor. Var och en ett eget litet konstverk. Ekologiskt mjöl, åres rena vatten, surdeg, flingsalt och en stenugn. Det behövs inga konstigheter.

Ett sinnenas bageri
Ingredienserna är naturliga råvaror, passion och lidelse för beredande av bröd, kärlek, omsorg och stor respekt för tidigare generationers kunskap om brödproduktion. Kryddorna är nya och spännande recept, ständig förnyelse, nyfikenhet, vetgirighet och en miljö som är kanske den renaste på jorden.
Resultatet är en kulinarisk frestelse som bara går att övervinna genom att ge efter för den.

Sinnenas bageri i Åre är en värld full av färger, smaker, dofter och vackra former. Där får man lukta, känna och prata recept och idéer med bagaren själv. Där finns kryddor, surdegar av råg, leavin den vita surdegen, ekologiskt och stenmalet mjöl – men framför allt kärleken till bröd!
- Det är drygt 25 år sedan Lena och jag startade Åre Bageri. Jag hade en bakgrund (?!) som snickare och Lena gick på turist- och hotellskolan här i Åre. Nu driver vi ett bageri på norra Europas bästa skidort och vi har förmånen att få uppleva många spännande och intressanta möten med kunder och gäster från hela världen, säger Greger Eriksson.


Att känna skillnaden

Mitt i den jämtländska fjällvärlden, strax nedanför Åreskutan, ligger Åre Bageri. Där har paret de senaste 25 åren stenugnsbakat, kalljäst, fiberrikt, stenmalet surdegsbröd efter recept som bygger på gamla traditioner och kunskaper.
- Vi bakar bröd för dem som känner skillnaden, konstaterar Greger och visst är bageriet en god bit av Åre.

Greger och Lena hälsar, tillsammans med personalen, alla välkomna till Åre Bageri.
- Kanske ses vi bland matbröd och surdegar. Hur och när som helst är människor alltid välkomna in och provsmaka en god bit av Åre!


Varje dag bjuder vi på provsmak i vår Breadgarden
av vårat ekologiskt stenugnsbakade bröd.
Vi är Jämtlands enda KRAV certifierade Bageri/ restaurang.
Våra öppet tider är 07:00 – 15:30 juni.
Juli och augusti 07:00 – 17:00

Adress

Åre Bageri
Åre Bageri
Årevägen 55,
Box 91, 83013 Åre
Greger Eriksson
Tel 0647-52320
Fax 0647-52322
greger@arebageri.se
www.arebageri.se

Sortiment

5-milaren
Sommaren smakar bäst på Åres nya Breadgarden. - mysiga prång i en rustik miljö, två uteserveringar och större ytor kring våra brödhyllor. Vi går helt enkelt från en tajt brödbod till en öppen breadgarden. Precis som tidigare går det att beställa kaffe i alla varianter, lättare luncher, svalkande smoothies eller läckra bakverk, säger Greger och pekar på Blåbärsbullarna, Kungen på berget och Femmilarna - några av succéerna i bröddisken vilka alla självklart har fantasieggande namn.

Profil

Bageri
Cafeverksamhet


Hitta till Åre Bageri
Årets krogrättBoka din webbannons på foodofjamtland.se
Food of Jamtland - Intresseanmälan
Matakademien

Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg