4 port
10 g torkade kantareller eller murklor
1 - 1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl vätska (spad, buljong, mjölk, grädde)
salt, vitpeppar
(äkta soja)
1 - 1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl vätska (spad, buljong, mjölk, grädde)
salt, vitpeppar
(äkta soja)
Gör så här:
Låt den torkade svamepn ligga i vatten 1/2 tim. Slå bort blötläggningsvattnet. koka svampen i nytt vatten några minuter. Ta vara på spadet. OBS: Gäller ej murklorna. Hacka svampen och fräs den i fettet en stund. Strö mjölet över den frästa svampen och rör om. Späd lite i sänder under omrörning med svampspad, mjölk eller grädde. Koka såsen på svag värme ca 10 min. Smaksätt med salt, peppar och ev. soja.
Receptet kommer ifrån
Bruksvallarnas Rökeri