4 fiskar 3- 400 g. Rensa, torka och rök fisken hel med buksidan nedåt. Krydda med salt och peppar. Använd gärna en Abu-rök och rök med alspån. Fisken är klar när den lossnar lätt från ryggbenet. Självklart kan du även köpa färdig varmrökt röding i butiken.
Vermouthsås:
1 dl. torr vermouth,1 fiskbuljongtärning,1 dl crème fraiche, 100g smör, 1 dl hackad gräslök
½ krm cayennepeppar.
Koka ihop vinet och buljongen. Tillsätt crème fraiche under omrörning och sedan smöret klickvis under ständig vispning. Sist den hackade gräslöken. Tillsätt cayennepeppar under avsmakning. Såsen hålls varm utan småkokning
½ krm cayennepeppar.
Koka ihop vinet och buljongen. Tillsätt crème fraiche under omrörning och sedan smöret klickvis under ständig vispning. Sist den hackade gräslöken. Tillsätt cayennepeppar under avsmakning. Såsen hålls varm utan småkokning
2007-01-31
Insänt av: Claes Ohlsén
Insänt av: Claes Ohlsén