Landörödingslasagne


(4 portioner)


Ingredienser

500 g landörödingsfiléer, Landöns fisk
3 ägg Pelle & Lisa
3 hg vetemjöl + 3 msk till såsen
2 msk smör + 1 msk till smörjning av formen, Milko
5 dl mjölk, Milko
1 dl förvällda nässlor
120 g riven Linus, Skärvångens bymergeri
150 g morötter, lök, fänkål, Ås trädgård
100 g spenat, Ås trädgård
1 knippa dill, Ås trädgård


Tillbehör/garnityr

1 st färsk gurka, Östens handelsträdgård

Lag

Gör en 123 lag, det vill säga 1 msk ättika, 2msk socker och 3 msk vatten.
Dela gurkan på längden, kärna ur med sked, skär 0,5 cm sneda bitar och lägg ner i ättikslagen.


Tillagning

Tärna och salta lätt på rödingsfiléerna.
Gör egen pastadeg på 3 ägg, 1 dl förvällda nässlor eller spenat och mjöl till en fast pastadeg. Kavla ut tunna pastaplattor, använd gärna pastamaskin.
Färdiga pastaplattor går också bra.
Tvätta morötter, lök, fänkål och skär i halvcentimeterstora bitar. Fräs dem i smör, strö över med mjöl och red med mjölk till en tjock sås.
Vänd ner hälften av den rivna osten, smaka av med salt och peppar.
Smöra en ugnsäker form. Börja med lite sås i botten, 1 lager pasta plattor.
Hacka spenaten grovt och täck plattorna, täck med ett lager sås. Ytterligare ett lager pastaplattor därefter rödingsfiléerna i bitar samt finhackad dill.Täck med resterande sås och den rivna osten.
Grädda i 200 grader ca 20-40 minuter (beroende på typ av pastaplattor).
Servera tillsammans med gurksalladen.


Final bidrag till årets krogrätt 2006, Guttorm Lilleby, Wångens Wärdshus


Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Årets krogrätt


Food of Jamtland - Intresseanmälan

Matakademien


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg