Kantarell- eller Murkelsås

4 port
10 g torkade kantareller eller murklor
1 - 1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl vätska (spad, buljong, mjölk, grädde)
salt, vitpeppar
(äkta soja)
Gör så här:
Låt den torkade svamepn ligga i vatten 1/2 tim. Slå bort blötläggningsvattnet. koka svampen i nytt vatten några minuter. Ta vara på spadet. OBS: Gäller ej murklorna. Hacka svampen och fräs den i fettet en stund. Strö mjölet över den frästa svampen och rör om. Späd lite i sänder under omrörning med svampspad, mjölk eller grädde. Koka såsen på svag värme ca 10 min. Smaksätt med salt, peppar och ev. soja.
Receptet kommer ifrån Bruksvallarnas Rökeri


Food of Jamtland - Intresseanmälan
Matakademien




Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Årets krogrätt

Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg