Rensadel med murkelsås

4-6 pers
1,5 - 2 dk rensadel
kallt smör eller margarin
2 dl buljong
salt, peppar
Till murkelsåsen:
15 gr torkade murklor
1 msk smör
salt, vitpeppar
1-2 msk vetemjöl
3-4 dl grädde


Torka och putsa köttet. Gnid in det med salt och peppar. Ställ sadeln med ryggsidan uppåt i en liten smord långpanna. Hyvla det kalla smöret med en osthyvel och säck sadeln med de tunna smörskivorna. Stek rensadeln i 200-225 graden. Ös den ofta med steksmöret och späd mot slutet med lite kokande buljong.. Stek sadeln ca 30 min/kg. Öka till 45 min om köttet önskas mer genomstekt. Skär loss köttet från sadeln och skär i tunna sneda skivor. Lägg tillbaka skivorna på sadeln. Sila stekskyn och häll den över köttet. Laga under stektiden till murkelsåsen enligt receptet på burken. Servera med råstekt potatis, smörkokta gröna bönor och grönsallad.
Receptet kommer ifrån Bruksvallarnas Rökeri



Matakademien



Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Food of Jamtland - Intresseanmälan
Årets krogrätt

Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg