Renfile med murkelsås

4 pers
500 gr renfile i fyra skivor
smör
salt och vitpeppar
Till murkelsåsen:
20 g torkade murklor
1 liten lök, finhackad
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
3 msk toort vin
satl och vitpeppar
citronpeppar


Gör så här:

1. Börja med såsen: Låt murklorna ligga i blöt 1/2 tim. koka murklorna i vatten i minst 10 minuter. Häll bort vattnet.
2. Hacka murklorna ganska grovt. bryn löken i smör i en stekpanna, tillsätt murklorna och låt dem bryna lätt. Pressa över lite citronsaft. Salta och peppra och strö över mjölet. Späd med grädde och vin och låt såsen puttra 5-6 minuter under omröring.
3. Platta ut köttskivorna något och stek dem i smör, ca 3 minuter på varje sida. För röda eller blodiga fileer är stektiden kortare. Salta och peppra.
Receptet kommer ifrån Bruksvallarnas Rökeri


Food of Jamtland - Intresseanmälan
Matakademien



Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Årets krogrätt


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg