3 pers
1 gul lök, hackad
1 burk (ca 200 g) kantareller
1 paket (ca 250 g) djupfryst renskav
2 msk smör
salt och peppar
2 tsk vetemjöl
1 dl grädde + svampspad, vatten
1 burk (ca 200 g) kantareller
1 paket (ca 250 g) djupfryst renskav
2 msk smör
salt och peppar
2 tsk vetemjöl
1 dl grädde + svampspad, vatten
Gör så här:
Stek löken och bryn kantarellerna. Bryn därefter renskaven. Krydda. Blanda ner lök och kantareller. Strö över mjöl och späd med svampspad eller vatten. Låt stuvningen koka några minuter och tillsätt grädden.
Serveras till:
Potatismos eller kokt potatis eller en omelett.
Stuvningen är också god att gratinera i ugn tillsammans med potatismos eller också som fyllning i crepes.
Rönnbärs- eller vinbärsgele.
Spagetti eller ris och tomater.
Stek löken och bryn kantarellerna. Bryn därefter renskaven. Krydda. Blanda ner lök och kantareller. Strö över mjöl och späd med svampspad eller vatten. Låt stuvningen koka några minuter och tillsätt grädden.
Serveras till:
Potatismos eller kokt potatis eller en omelett.
Stuvningen är också god att gratinera i ugn tillsammans med potatismos eller också som fyllning i crepes.
Rönnbärs- eller vinbärsgele.
Spagetti eller ris och tomater.
Receptet kommer ifrån
Bruksvallarnas Rökeri