Renskav med lök och svamp

3 pers
1 gul lök, hackad
1 burk (ca 200 g) kantareller
1 paket (ca 250 g) djupfryst renskav
2 msk smör
salt och peppar
2 tsk vetemjöl
1 dl grädde + svampspad, vatten
Gör så här:
Stek löken och bryn kantarellerna. Bryn därefter renskaven. Krydda. Blanda ner lök och kantareller. Strö över mjöl och späd med svampspad eller vatten. Låt stuvningen koka några minuter och tillsätt grädden.


Serveras till:

Potatismos eller kokt potatis eller en omelett.
Stuvningen är också god att gratinera i ugn tillsammans med potatismos eller också som fyllning i crepes.
Rönnbärs- eller vinbärsgele.
Spagetti eller ris och tomater.
Receptet kommer ifrån Bruksvallarnas Rökeri



Matakademien



Food of Jamtland - Intresseanmälan
Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Årets krogrätt

Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg