Fjällfisk på Härjedalsvis

4 port
Ca 800 gr öring eller röding
1 knippa dill
1 dl rågmjöl
2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 msk smör
2 dl fiskbuljong
2 dl tjock grädde
några droppar citronsaft
1 msk gräslök
1 tsk vetemjöl, 1 tsk smör
Gör så här:
Rensa fisken, skölj den och torka den väl. Salta och peppra den inuti och lägg dillen i fisken. Panera fiskarna i kryddat rågmjöl och stek dem i brynt smör på ganska låg värme tills ytan blivit brun och genomstekt, dvs fiskköttet vitt och ogenomskinligt. Stektid: 7-10 min för varje sida. Ta upp fisken, lägg den på serveringsfat och håll den varm.

Späd i pannan med fiskbuljong och grädde, koka ihop några minuter och tillsätt gräslök och några droppar citronsaft. Red av med smör och mjöl som rörts ihop och häll såsen bredvid fisken.


Serveras till:

Kokt potatis och sallad
Receptet kommer ifrån Bruksvallarnas Rökeri

Food of Jamtland - Intresseanmälan

Årets krogrätt



Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Matakademien

Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm