Ugnstemperatur 200 C
Röding, öring eller regnbågslax
1 citron
dill
2 gula lökar
smör
grädde
salt
1 citron
dill
2 gula lökar
smör
grädde
salt
Gör så här:
Torka och salta fisken. Skala och putsa citronen, hacka smått. Skala och hacka löken smått. Hacka även dillen och smöret. Blanda allt till en smet och späcka fiskens mage. Lägg resten runt fisken, häll på grädden. Stek i ugn 200 grader i 1 tim/kg fisk.
Variation:
Citronen kan även bytas ut mot pepparrot.
Torka och salta fisken. Skala och putsa citronen, hacka smått. Skala och hacka löken smått. Hacka även dillen och smöret. Blanda allt till en smet och späcka fiskens mage. Lägg resten runt fisken, häll på grädden. Stek i ugn 200 grader i 1 tim/kg fisk.
Variation:
Citronen kan även bytas ut mot pepparrot.
Receptet kommer ifrån
Bruksvallarnas Rökeri