Marinerad viltgryta

4 port

Tillagningstid ca 2 tim. + 10 tim för marinering
500 gr benfritt kött av älg eller ren i tärningar, av t.ex bog
50 gr bacon
smör eller margarin
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 dl buljong (tärning)
2 tsk maizenamjöl
1-2 dl Crema Fraiche


Marinad:

5 dl lättmjölk
4 enbär
2 kryddpepparkorn
4 svartpepparkorn
2 msk vitvinsvinäger


Gör så här:

1. Blanda marinaden och lägg i köttet otinat om det är djupfryst. Mjölken skall täcka köttet. Täck bunken och låt den stå kallt 10 tim.
2. Tag upp köttet och torka av det.
3. Klipp baconskivorna i smala strimlor och bryn dem med köttet.
4. Skala och hacka löken och vitlöken. Låt dem fräsa med köttet mot slutet.
5. Strö över paprikapulvret och rör om. Lägg allt i en gryta. Salta och peppra. Häll på buljongen och låt grytan koka på svag värme under lock tills köttet är mört, 1-1 1/2 tim.
6. Rör ut maixenamjölet i lite vatten och häll under omrörning ner i grytan. Låt den koka upp och rör ner Creme Fraiche.
7. Smaksätt. Strö ev över persilja.
8. Servera grytan med kokt potatis eller bandspagetti och brysselkål
Variation:
Fräs ev 1 liter färska eller 1 burk konserverade kantareller i lite fett och strö svampen över grytan.
Receptet kommer ifrån Bruksvallarnas Rökeri



Matakademien



Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Food of Jamtland - Intresseanmälan
Årets krogrätt

Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm