Renfile med lingonsås

4 port
500-600 gr renfile
4-5 msk smör
salt, peppar och vitlökspulver
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 dl lingon


Gör så här:

Putsa köttet och gnid in det med salt, peppar och vitlökspulver. Bryn kötter runt om i smöret i het stekpanna. Sänk värmen något och låt köttet steka ca 5 min. Vänd det då och då. Ta upp fileerna och slå in dem i filie. Häll lingonen i stekpannan och fräs dem en stund. Tillsätt ev mera smör. Rör ner mjölet. Slå på grädden. Låt såsen puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Serveras till:
Potatis och grönsallad.
Receptet kommer ifrån Bruksvallarnas Rökeri


Food of Jamtland - Intresseanmälan
Matakademien



Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Årets krogrätt

Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg