6-8 port
Tillagningstid ca 20 min + ca 1 tim för lingonen att safta sig + ca 4 tim i frys.
Tillagningstid ca 20 min + ca 1 tim för lingonen att safta sig + ca 4 tim i frys.
8 dl lingon
3 äggulor
3 dl stösocker
5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Tag undan ca 1 dl av lingonen till garnering och varva resten av lingonen med 2 dl av sockret. Låt stå i rumstemp ca 1 tim.
2. Vispa samman äggulor och reasten av sockret (1 dl) i en tjockbottnad kastrull. Sjud blandningen under vispning på svag värme tills den tjocknat. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall.
3. Vispa grädden.
4. Rör ner lingonen med saft i äggkrämen och vänd ner grädden.
5. Häll blandningen i en form och täck med lock eller folie. Låt den stå i frysen minst 4 tim.
6. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten på fat. Garnera med lingonen.
7. Servera parfaiten med flarn
3 äggulor
3 dl stösocker
5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Tag undan ca 1 dl av lingonen till garnering och varva resten av lingonen med 2 dl av sockret. Låt stå i rumstemp ca 1 tim.
2. Vispa samman äggulor och reasten av sockret (1 dl) i en tjockbottnad kastrull. Sjud blandningen under vispning på svag värme tills den tjocknat. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall.
3. Vispa grädden.
4. Rör ner lingonen med saft i äggkrämen och vänd ner grädden.
5. Häll blandningen i en form och täck med lock eller folie. Låt den stå i frysen minst 4 tim.
6. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten på fat. Garnera med lingonen.
7. Servera parfaiten med flarn
Variation med lingonsylt:
Välj helst rårörda lingon. Blanda ner 2-3 dl lingonsylt i äggkrämen.
Välj helst rårörda lingon. Blanda ner 2-3 dl lingonsylt i äggkrämen.
Receptet kommer ifrån
Bruksvallarnas Rökeri