4 port
Gott till rökt fisk
Gott till rökt fisk
4 ägg
1 dl grädde eller mjölk
1/2 tsk salt
1 msk smör eller margarin
ev. vit- eller svartpeppar
(timjan)
Gör så här:
Vispa äggen. Tillsätt vätska, salt, ev peppar och gärna timjan som är särskilt gott till rökt fisk. Smält fettet i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Häll i äggsmeten och rör försiktigt med en träslev tills smeten är tjock och krämig. är värmen för stark blir äggröran grynig. Serveras omedelbart.
1 dl grädde eller mjölk
1/2 tsk salt
1 msk smör eller margarin
ev. vit- eller svartpeppar
(timjan)
Gör så här:
Vispa äggen. Tillsätt vätska, salt, ev peppar och gärna timjan som är särskilt gott till rökt fisk. Smält fettet i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Häll i äggsmeten och rör försiktigt med en träslev tills smeten är tjock och krämig. är värmen för stark blir äggröran grynig. Serveras omedelbart.
Receptet kommer ifrån
Bruksvallarnas Rökeri