Ugnsstek i 200° i 20-30 minuter
Ädel regnbåge i ugn
600g regnbågs- el. rödingfilé
80g bleu ost
Duchesse-Potatis
50g smör
800g potatis
1 dl mjölk
2 st äggulor
1 dl sesamfrö
Salt och peppar
Sallad
1 st lök
2 st röd tomat
2 st gul tomat
0,5 äpple
8 cm squash
1 kruka ruccolasallad
2 msk citrusvinäger
0,5 dl örtolja
0,5 tsk citronpeppar
600g regnbågs- el. rödingfilé
80g bleu ost
Duchesse-Potatis
50g smör
800g potatis
1 dl mjölk
2 st äggulor
1 dl sesamfrö
Salt och peppar
Sallad
1 st lök
2 st röd tomat
2 st gul tomat
0,5 äpple
8 cm squash
1 kruka ruccolasallad
2 msk citrusvinäger
0,5 dl örtolja
0,5 tsk citronpeppar
Gör så här
Duchesse-potatis:
Skala potatisen och koka den tills den är helt mjuk. Mosa den och blanda med mjölk, smör, salt och peppar till potatismos. Tillsätt äggulorna sist. Forma moset till små bollar med två vattensköljda skedar eller använd en sprits och gör små toppar (= duchesse-potatis). Rulla duchesse potatisen i sesamfrön och lägg på en plåt eller ugnsform.
Ädel fisk i ugn:
Ta regnbågs- alt. rödingfilén och plocka bort bröstbenen med en tång eller pincett. Lägg filén med skinnsidan ned i ugnsform eller långpanna. Skär ett snitt i filén och fyll med ädelost. Ungstek i 200° i 20-30 minuter.
Under de sista 15 minuterna på fisken: Baka av duchesse-potatisen ovanför fisken i ugnen.
Sallad:
Skiva lök, tomater, äpple och squash. Skölj ruccolakvistarna. Vispa ihop vinäger, olja och citronpeppar i botten av en skål. Blanda ner saladen.
Duchesse-potatis:
Skala potatisen och koka den tills den är helt mjuk. Mosa den och blanda med mjölk, smör, salt och peppar till potatismos. Tillsätt äggulorna sist. Forma moset till små bollar med två vattensköljda skedar eller använd en sprits och gör små toppar (= duchesse-potatis). Rulla duchesse potatisen i sesamfrön och lägg på en plåt eller ugnsform.
Ädel fisk i ugn:
Ta regnbågs- alt. rödingfilén och plocka bort bröstbenen med en tång eller pincett. Lägg filén med skinnsidan ned i ugnsform eller långpanna. Skär ett snitt i filén och fyll med ädelost. Ungstek i 200° i 20-30 minuter.
Under de sista 15 minuterna på fisken: Baka av duchesse-potatisen ovanför fisken i ugnen.
Sallad:
Skiva lök, tomater, äpple och squash. Skölj ruccolakvistarna. Vispa ihop vinäger, olja och citronpeppar i botten av en skål. Blanda ner saladen.
Receptet kommer ifrån
"Mera Mat Upplevelser" Eldrimner