ÖVERSTEGLÖGG FRÅN JÄMTLAND

1 st 75:a renat
1 1/2 dl konjak

Smaksättning:

2 fikon
3 katrinplommon
1 1/2 dl kärnrussin
1-1 1/2 dl strö
4 kardemummor med skal
1 nejlika
1-1 1/2 dl mandel
1 pomeransskal
1 bit kanel

Allt detta kokas ihop med 1 pilsner i 10 minuter.

2 msk strö brynes i stekpanna, flambera med konjaken.Häll över smaksättningen. Tillsätt brännvinet.

Glöggen är även god kall som snaps. När den stått tillräckligt länge räcker det med ett russin för att känna den goda smaken!!!!


Julhälsningar
från
Agneta Sjödin


Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Matakademien



Food of Jamtland - Intresseanmälan
Årets krogrätt


Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm