ÖVERSTEGLÖGG FRÅN JÄMTLAND

1 st 75:a renat
1 1/2 dl konjak

Smaksättning:

2 fikon
3 katrinplommon
1 1/2 dl kärnrussin
1-1 1/2 dl strö
4 kardemummor med skal
1 nejlika
1-1 1/2 dl mandel
1 pomeransskal
1 bit kanel

Allt detta kokas ihop med 1 pilsner i 10 minuter.

2 msk strö brynes i stekpanna, flambera med konjaken.Häll över smaksättningen. Tillsätt brännvinet.

Glöggen är även god kall som snaps. När den stått tillräckligt länge räcker det med ett russin för att känna den goda smaken!!!!


Julhälsningar
från
Agneta Sjödin

Food of Jamtland - Intresseanmälan

Årets krogrätt



Boka din webbannons på foodofjamtland.se
Matakademien


Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm
Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg