Årets Krogrätt 2005

Årets Krogrätt 2005. Matakademin hade i år ansvaret för genomförandet av tävlingen som genomfördes för femte året i rad. Fjorton krogar/kockar deltog i de två semifinalerna som ägde rum i början av maj på Lernia i Östersund och Hotell- Restaurangskolan i Åre. De två vinnarna i semifinalerna plus de två poängmässigt bästa kvalificerade sig till finalen som ägde rum på Arctura i Östersund den 21 september. Finalisterna var. Malin Öhlund, Rest. Flamman
i Storlien. Sofie Mårtensson, Bistro Artist i Östersund. Jasper Bergström, Duvedsgården och Peter Rönnqvist, Holiday Club i Åre. Ordföranden för juryn var i år Gert Klötzke – mångårig ledare för svenska kocklandslaget.

Årets Krogrätt prioriterar utnyttjandet av lokala råvaror i matlagningen. Presentation, smak, kreativitet och pris är andra bedömningsgrunder. Efter en välbesökt, spännande och litet nervös final kunde vinnaren koras. Prisutdelningen ägde rum under kvällens trevliga bankett. Under folkets jubel kunde Jasper Bergström, Duvedsgården mottaga vandringspriset och resestipendiet på 10.000:-. Jaspers vinnarrätt: ”Confiterat ripbröst och rödvinskokt, rökt fläsksida i ripconsommé. Serverad med blomkål, mandelpotatispuré och primörer”. Juryns motivering : ” En klassisk rätt i modern tappning som visar på yrkesskicklighet och som vårdar jämtländsk mattradition”.

Vi tackar många av våra medlemmar för praktisk hjälp och sponsring av Årets Krogrätt ! Peter Cronheden och Claes Ohlsén från akademien jobbade med tävlingen.

Claes Ohlsén
Matakademin

Boka din webbannons på foodofjamtland.se

Årets krogrätt
Food of Jamtland - Intresseanmälan
Matakademien

Internetmedia CMS Webbpubliceringsverktyg
Datautbildningar inom Windows, Office, bildhantering mm